• Автобус
 • 4дни / 3нощ.
 • Полупансион
 • 04.09.2020 - 19.09.2020

Септемврийски празници Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика

ХЪРВАТИЯ - ДУБРОВНИК, БУДВА

Септемврийски празници Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика Септемврийски празници Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика Септемврийски празници Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика Септемврийски празници Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика Септемврийски празници Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика Септемврийски празници Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика Септемврийски празници Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика
избери дата 05:00ч София Автогара Сердика(Трафик маркет)
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
04.09.2020
дата на тръгване

07.09.2020
дата на връщане

DBL
Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 578
19.09.2020
дата на тръгване

22.09.2020
дата на връщане

DBL
Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 578
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 14 дни преди Тръгване  100%
Условия за прекратяване

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплатят следните суми:

Други условия по програмата

Условия:

 • Сроковете за промени и анулации по направените резервации са описани в общите ни условия!
 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • За програми, в които не са упоменати хотелите, в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. 
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 - 50% от пакетната цена.
 • Туристите пътуват с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" с полица номер 00088321/13062010010212/14.04.2020г. със ЗК "Лев Инс" АД- гр. София, бул. Симеоновско шосе 67А, тел. 02/4049492. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
 • Пътуването като цяло НЕ е подходящо за хора с двигателни затруднения!!!

Изхранване

Полупансион

ПРОГРАМА

Екскурзия до Будва и включено посещение на Дубровник - Перлата на Адриатика

Автобусна екскурзия: 4 дни / 3 нощувки

Дати на провеждане: 04.09.20г. и 19.09.20г.

Маршрут: СОФИЯ – БУДВА – ДУБРОВНИК – О-В ЛОКРУМ* – КОТОР* – ПОДГОРИЦА – СОФИЯ

ПРОГРАМА

Ден 1: Отпътуване от София в 05.00ч.от Автогара Сердика ( бивш Трафик Маркет). Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в перлата на Черна гора – Будванската ривиера. Настаняване в хотел 2/3* в Будва. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 2:  Закуска. Включено в пакета: Отпътуване за Дубровник, преминаване с ферибот през най - тясното място на най-красивия залив на Адриатика – Которският.Преминаване през новия град – Дубровник с автобус и пешеходна разходка в старата част на  града: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири и др. След обяд, по желание срещу доплащане – разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града – Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, „Мъртво море”. Свободно време за снимки или самостоятелна разходка и разглеждане на Дубровник. Връщане в Будва. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3:  Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Котор и Пераст /срещу доплащане/ Отпътуване за Котор и запознаване с един от обектите вписани в листата на световно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старинната част на града - крепоста Котор: впечатляващите крепостните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Още с първите стъпки в стария Котор ще се усетите като в приказка - тесни каменните улички се преплитат и която и да хванете няма да сбъркате - шансовете да се озовете срещу вековна църква, красива готическа сграда или опънато въже между два прозореца, на което се развява закачено пране са едни и същи. Най-различни места за хапване или кафе, малки кокетни магазинчета за какво ли не, примамват да спирате, опитвате, разглеждате, докосвате, избирате. Базарът на Котор е затворено пространство, нещо като вътрешен двор с голяма тежка порта, зад която ще откриете невероятни красоти - ръчно изработени коледни играчки и декорации, дървени детски играчки, пъстроцветни керамични купички и чаши и най-различни лакомства. Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване за Пераст. Пераст е малко градче само с една главна улица, но там има 16 църкви и 17 благороднически къщи. Повечето от тях днес са само енигматични руини, потънали в храсти от бугенвилия и диви смокини, носещи меланхоличен спомен от времето, когато това е бил богат и преуспяващ град. Пераст наподобява късче от Венеция, което сякаш е доплавало и хвърлило котва в Которския залив. Разходка по крайбрежието и посещение на църквата „Свети Николай“. Екскурзия по желание срещу доплащане: Плаване с корабче из прекрасния залив на Бока Которска. Едно наистина вълшебно изживяване, което ще Ви пренесе в един невероятен природен пейзаж. Завръщане в Будва. Пешеходна обиколка на новата част и разходка в старата част на града: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, епископския дворец, католически и православни църкви. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Закуска. Отпътуване от Будва за България.По пътя фото пауза за да видите отдалеч островът Свети Стефан, свързан чрез провлак със сушата, който наричат черногорското Монако. Автобуса спира отдалеч на отбивка от пътя, защото няма как свободно да се разходите на острова, освен ако не сте гост на някой от ВИП-персоните, закупили или наели имоти на това късче земя. Всъщност островът е собственост на гръцката компания "Аманризорт", която го е взела под наем за 30 години срещу 2, 1 млн. евро. Ако имате късмет може да срещнете Клаудия Шифър, която има къща тук или пък някоя друга звезда като Робърт де Ниро или Силвестър Сталоун, които също посещават това специално място. Преминаване през Шкодренскоро езеро и фото пауза в близост до езерото. Това е най-голямото езеро на Балканите, от което две трети принадлежи на Черна гора, а една трета на Албания. Около  Шкодренското езеро сенамират множество традиционни рибарски селца, замъкът на Църнойевци от 15 век, островни манастири и девствени плажове. Пристигане в София вечерта.

Хотели по програмата


No Name хотел 2* или 3*в Будва

ЧЕРНА ГОРА, БУДВА

Вътрешни турове по програмата


Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзията
Цена за възрастен: 40 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 35 BGN

Разходка с Кораб до о-в Локрум
ХЪРВАТИЯ, Локрум ()

Малкият и зелен остров Локрум е неделима част от пейзажа на Дубровник. Островът е споменат за пръв път в историческите хроники през 1023 г. като място, на което е построен Бенедиктинския  манастир. Островът е свързан с много легенди, като например тази за Ричард Лъвското сърце, чийто кораб се разбил на връщане от Кръстоносния поход през 1192 г. и той намерил спасение на бреговете на Локрум.

През 1806 г., по време на Наполеоновата окупация, французите издигнали Форт Роял на високо плато, а за форма на самата крепост избрат звезда. През 1839 г. островът става собственост на брата на австрийския император Франц Йосиф, Максимилиaн I, управител на Мексико. По време на Хабсбургите, а и преди това, на острова се отглеждали екзотични растения и заради ботаническите му градини през 1963 г. Локрум е обявен за природен резерват. Най-високата точка на острова е 96 м. над морско равнище.Това е  най-популярната дестинация, предлагани в Дубровник.

Цената включва
Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 9:00 ч.
Включен в цената

Целодневна екскурзия до Дубровник
ХЪРВАТИЯ, ДУБРОВНИК (Дубровник)

 Екскурзията включва преминаване с ферибот през най-тясното място на най- красивия залив на Адриатика- Которския. Следва  преминаване през новия град – Дубровник с автобус и пешеходна разходка в старата част на  града през  централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири 

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 9:00 ч.
Цена за възрастен: 30 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 25 BGN

Полудневна екскурзия до Котор и Пераст
ХЪРВАТИЯ, Котор ()

Отпътуване за Котор и запознаване с един от обектите вписани в листата на световно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старинната част на града - крепоста Котор: впечатляващите крепостните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Най-различни места за хапване или кафе, малки кокетни магазинчета за какво ли не, примамват да спирате, опитвате, разглеждате, докосвате, избирате. Базарът на Котор е затворено пространство, нещо като вътрешен двор с голяма тежка порта, зад която ще откриете невероятни красоти - ръчно изработени коледни играчки и декорации, дървени детски играчки, пъстроцветни керамични купички и чаши и най-различни лакомства. Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване за Пераст. Пераст е малко градче само с една главна улица, но там има 16 църкви и 17 благороднически къщи. Повечето от тях днес са само енигматични руини, потънали в храсти от бугенвилия и диви смокини, носещи меланхоличен спомен от времето, когато това е бил богат и преуспяващ град. Пераст наподобява късче от Венеция, което сякаш е доплавало и хвърлило котва в Которския залив. Разходка по крайбрежието и посещение на църквата „Свети Николай“.

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 13:00 ч.
Включен в цената

Пешеходна екскурзия в Будва
ХЪРВАТИЯ, БУДВА (Будва)

Пешеходна обиколка на новата част и разходка в старата част на града: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, епископския дворец, католически и православни църкви. 

Цената включва
Цената не включва

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.