• Автобус
 • 4дни / 2нощ.
 • Нощувка и закуска
 • 22.05.2020 - 18.09.2020

БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ

ТУРЦИЯ - БУРСА

БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ
избери дата 20:00ч София, Автогара Сердика (бившият Трафик Маркет)
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
04.09.2020
дата на тръгване

07.09.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 430
18.09.2020
дата на тръгване

21.09.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 430
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 5 дни след Резервация  30%
до 14 дни преди Тръгване  100%
Условия за прекратяване

Други условия по програмата

Условия:

 • Сроковете за промени и анулации по направените резервации са описани в общите ни условия!
 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • За програми, в които не са упоменати хотелите, в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. 
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 - 50% от пакетната цена.
 • Туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" с полица номер 00088321/13062010010212/14.04.2020г. със ЗК "Лев Инс" АД- гр. София, бул. Симеоновско шосе 67А, тел. 02/4049492. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
 • Пътуването като цяло НЕ е подходящо за хора с двигателни затруднения!!!

Полезно

 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени. Срок за уведомяване при настъпване на такова обстоятелство – 7 дни.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. 
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 - 50% от пакетната цена.
 • Tуристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 5 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспортa.
 • Туроператорът има сключена застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "АРМЕЕЦ"- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
 • Важно: за деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

ПРОГРАМА

БУРСА - ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ТУРЦИЯ

Автобусна програма: 4 дни / 2 нощувки с отпътуване от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково

Дати на тръгване: 22.05.20г. / 25.06.20г. / 04.09.20г. / 18.09.20г.

 

ПРОГРАМА


Ден 1: Отпътуване от София в 20:00 ч. от Автогара Сердика ( бивш Трафик Маркет) 20:30ч. Мотел Ихтиман,21:00 Шел Пазарджик,22:00 ч.от гр. Пловдив ( бенз. OMV до хотел "Ст. Петербург" )

Нощен преход през граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле в посока Истанбул.Преминаване транзитно през Истанбул посока Бурса. Нощен преход.

Ден 2: Пристигане в гр. Бурса преди обед и по възможност настаняване в хотела. Ако няма свободни стаи, настаняването става около обяд.

Панорамна обиколка на Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя.  Разглеждане на забележителностите на града: известната Улу Джами с 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Зелената джамия, градският парк, крепостните стени и панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей.

Свободно време или екскурзия по желание срещу доплащане: Екскурзия до националния парк Улуда – по времето на Османската империя и била известна като планината Кешиш, по късно започва да носи сегашното си име. Най-високият връх е с надморска височина 2343 м. Тук се намират и девет ледникови езера. Днес Улуда е водещ ски център в Турция. Изкачване с лифта до  високите части на парка. Ще се насладите на много богата горска растителност. Лифта е кабинков, времетраенето е около 20 мин. Свободно време за снимки, разходка и обяд в заведенията около лифта.

 20:00 ч. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела срещу доплащане. Свободно време. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Свободно време или екскурзия по желание срещу доплащане: 09:00  Посещение на древното село Джумалъ казък - селото от времето на първите султани, днес най - известна филмова площадка в Турция

След обяд възможност за допълнителна екскурзия до античния град Никея (днешен гр. Изник) Отпътуване към град Изник – носил в древността името Никея. В Християнството градът е известен с Никео-Цариградския символ на вярата, приет през 325г. на първият Вселенски събор. Съборът бил свикан от византийския император Константин Велики. Посещение на църквата "Св. София". Построена през 4в., в стил базилика, на мястото на пресичане на пътищата идващи от четири врати. През Османският период църквата е превърната в джамия от страна на Орхан Бей, а по време на Султан Сюлейман , архитекта Мимар Синан е добавил един олтар и е направил големи сводове в страничните места. Въпреки това се е запазила основната структура на църквата. Днес "Св. София" служи като музей и устоява на историята с подовите мозайки, на които има изображения на пророците Исус и Дева Мария. Посещение на Археологическия музей - Приютът Нилюфер Хатун. Построен през 1388г. от Султан Мурад I, в чест на неговата майка. Приютът е бил най-красивият пример на Османската архитектура и изкуство за 14в. През 1960г. започва да служи като музей. Разглеждане на Фабрика за керамика и Античния или както се знае от древността Римски театър, който се намира на брега на езерото и е от 2в. Има капацитет от 15 000 места. В Античния театър са запазени в голяма част местата за публиката и тунела излизащ към арената предназначен за животните. Една от величествените архиологически сгради на Анадола, която съществува и в днешно време.

Свободно време за разходка из Бурса с посещение на Коза хан – уникално място с безбройните си магазини за копринени шалове – истински произведения на изкуството. В близост е изумителна джамия на 700 г и местната Капалъ чарши с изобилие от дюкяни и магазини.

 20:00 ч. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела срещу доплащане. Свободно време.  Нощувка.

Ден 4: Закуска. Освобождаване на хотела.

 08:30ч. Отпътуване за Ялова / Истанбул. По пътя посещение на град Ялова. Свободно време за разходки и покупки.  Също така посещение и на град Одрин. Отпътуване за България.

Пристигане в гр. София късно вечерта около полунощ.

Хотели по програмата


NO NAME 3 * хотел в Бурса

ТУРЦИЯ, БУРСА

Хотел 3*. Разполага с фоайе,лоби бар,ресторант. Стаите имат телевизор,климатик,собствен санитарен възел.

Вътрешни турове по програмата


Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 9:00 ч.
Цена за възрастен: 49 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 49 BGN

Екскурзия до курорта Улуда ( с включен билет за лифта)
ТУРЦИЯ, БУРСА (Бурса)

Трансфер до курорта Улуда, който се намира на 36 км. от Бурса. Курортът предлага добри условия за ски и излети.

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 9:00 ч.
Цена за възрастен: 30 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 25 BGN

Посещение на древното село Джумалъ казък
ТУРЦИЯ, БУРСА (Бурса)

Селото от времето на първите султани, днес най - известна филмова площадка в Турция.

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 14:00 ч.
Цена за възрастен: 20 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 15 BGN

Екскурзия до античния град Никея (днешен гр. Изник)
ТУРЦИЯ, БУРСА (Бурса)

В Християнството градът е известен с Никео-Цариградския символ на вярата, приет през 325г. на първият Вселенски събор. Съборът бил свикан от византийския император Константин Велики. Посещение на църквата "Св. София". Построена през 4в., в стил базилика, на мястото на пресичане на пътищата идващи от четири врати. През Османският период църквата е превърната в джамия от страна на Орхан Бей, а по време на Султан Сюлейман , архитекта Мимар Синан е добавил един олтар и е направил големи сводове в страничните места. Въпреки това се е запазила основната структура на църквата. Днес "Св. София" служи като музей и устоява на историята с подовите мозайки, на които има изображения на пророците Исус и Дева Мария. Посещение на Археологическия музей - Приютът Нилюфер Хатун. Построен през 1388г. от Султан Мурад I, в чест на неговата майка. Приютът е бил най-красивият пример на Османската архитектура и изкуство за 14в. През 1960г. започва да служи като музей. Разглеждане на Фабрика за керамика и Античния или както се знае от древността Римски театър, който се намира на брега на езерото и е от 2в. Има капацитет от 15 000 места. В Античния театър са запазени в голяма част местата за публиката и тунела излизащ към арената предназначен за животните. Една от величествените архиологически сгради на Анадола, която съществува и в днешно време.

Цената включва
Цената не включва

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.Научете повече.