• Автобус
 • 5дни / 4нощ.
 • Нощувка и закуска, Полупансион
 • 20.05.2020 - 14.10.2020

Кападокия - Земята на приказните комини

ТУРЦИЯ - АНКАРА, НЕВШЕХИР, БУРСА

Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини Кападокия - Земята на приказните комини
избери дата 06:00ч Автогара Сердика (Трафик маркет)
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
20.05.2020
дата на тръгване

24.05.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска, Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 850
10.06.2020
дата на тръгване

14.06.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска, Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 850
02.09.2020
дата на тръгване

06.09.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска, Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 850
23.09.2020
дата на тръгване

27.09.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска, Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 850
14.10.2020
дата на тръгване

18.10.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска, Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 850
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

Условия

Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 15 дни преди Тръгване  100%
Условия за прекратяване

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплатят следните суми:

Други условия по програмата

 

Условия:

 • Сроковете за промени и анулации по направените резервации са описани в общите ни условия!
 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • За програми, в които не са упоменати хотелите, в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. 
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 - 50% от пакетната цена.
 • Туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" с полица номер 00088321/13062010010212/14.04.2020г. със ЗК "Лев Инс" АД- гр. София, бул. Симеоновско шосе 67А, тел. 02/4049492. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
 • Пътуването като цяло НЕ е подходящо за хора с двигателни затруднения!!!

Полезно

 • Валутен курс 1 лира = 0.39 лева (ориентировъчно)
 • За български граждани не се изисква виза за Турция.
 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 02/9355500

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • За лица над 18 г. задграничен паспорт, с валидност мин. 5 месеца от датата на отпътуване;
 • За лица под 18 г., пътуващи с двамата родители с различни фамилни имена, се изисква задграничен паспорт, оригинал и копие от акта на раждане на детето. Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • За лица под 18 г. пътуващи с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (копие и оригинал) от не пътуващия родител, удостоверяваща съгласието му детето да пътува извън България. Този документ ще послужи пред българските гранични власти

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Всички допълнителни екскурзии и посещения са по желание!
 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
 • Музейните такси задължително се заплащат в турски лири! Препоръчително е обмяната на валутата да се извърши в България;
 • За посещението на подземния град Деринкую / Каймаклъ трябва да имате топъл пуловер или друга подобна дреха и удобни ниски обувки, които не се хлъзгат.
 • Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Желателно е туристите да са с удобни обувки.;
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на екскурзиите, обявени в програмата, в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в  градовете;
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на цените на входните такси на посещаваните обекти;
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт!;
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.;
 • Разпределението на местата в автобуса се осъществява по ред на записване. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.

Допълнителна информация

 

Изхранване

Нощувка и закуска, Полупансион

Друга информация

 

ПРОГРАМА

Кападокия - Земята на приказните комини

Автобусна програма: 5 дни/ 4 нощувки

Дати на тръгване: 03.03.20г. / 25.03.20г. / 01.04.20г. / 22.04.20г. / 06.05.20г. / 20.05.20г. / 10.06.20г. / 02.09.20г. / 23.09.20г. / 14.10.20г.

 

ПРОГРАМА

Ден 1: 06:00 ч. Отпътуване от София – автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) по маршрут София – Пловдив – Хасково – Капитан Андреево - Анкара. Дневен преход.

Късния следобед пристигане в Анкара и настаняване в Хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Анкара – Кападокия

07:30 ч. Закуска и освобождаване на хотела.

08:30 ч. Обзорна автобусна екскурзия на Анкара с лицензиран местен екскурзовод на български език (включена в цената): посещение на музея на Анатолийските цивилизации (не включва входни такси) – един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, Мавзолея на Ататюрк (не включва входни такси), Анкарската крепост –  смятана за един от най-запазените и най-добри примери на Византийско укрепление в наши дни. Свободно време за обяд.

Следобед отпътуване за Кападокия – земята на приказните комини, образували се преди милиони години вследствие на вулканичната дейност в региона. Причудливите земни форми и образувания, наречени туфи, превръщат пейзажа в сюрреалистична, приказна картина.

Почивка по пътя и фото-пауза при второто по големина езеро в Турция - Туз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м надморска височина, от което се извлича около 70% от солта, консумирана в страната.

Пристигане в Кападокия и настаняване в Хотел 3*. Вечеря.

Възможност за посещение на подземен ресторант с традиционен ритуал на дервишите (по желание, срещу доплащане)

НОЩНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА С  АВТОБУС НА КАПАДОКИЯ (включена в цената) – уникална възможност да се насладите на осветения приказен пейзаж. Нощувка.

Ден 3: Кападокия

05:00 ч. Полет с балон над областта Кападокия (по желание срещу доп. заплащане) – ще имате възможност да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми + сертификат – 200 EUR / на човек.  Заплаща се на място.  Полетите с балони се реализират при подходящи климатични условия.

07:00 ч. Закуска.

08:30 ч. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език с разглеждане на природните феномени в областта Кападокия (не включва входни такси за обектите): Долината Соджанлъ, осеяна със скални църкви, най-значимата от които е "Църквата с черните глави", получила своето име от "почернелите" лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р. Казълърмак, прочут като център на грънчарство. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини, Посещение на открития музей Гьореме със скалните църкви от 8 век; фото-пауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите, посещение на крепостта Юч Хисар.

Късен следобед завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря.

След вечеря възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма –ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове. (по желание срещу доп. заплащане). Нощувка.

Ден 4: Кападокия - Аксарай - Коня - Бурса

07:00 ч. Закуска.

08:00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коня. По пътя посещение на подземния град  Деринкую (не включва входни такси за обектите) – до момента на територията на Кападокия са локализирани общо 40 подземни града, от които за посещение са отворени едва шест. Предполага се, че подземните градове са възникнали още през Бронзовата епоха, като първите заселници в местността са издълбавали дълбоки пещери във вулканичните скали, за да се предпазят от дивите животни и суровите зимни условия. В последствие тези пещери били свързвани чрез подземни тунели и лабиринти, образуващи подземни етажи. На по късен етап тези подземни структури са използвани от като убежище от подложените на гонения християни, които ги доразвиват и структурират, така че да поберат населението на цял град.

Отпътуване за Коня и пристигане около обяд. Кратка екскурзионна програма в Коня с разглеждане на забележителностите: Мавзолея на Мевляна – Джалал ад-Дин Руми, основател на Ордена на дервишите – символ на хуманизъм и толерантност, на разбиране и просветление (не включва входни такси за обектите):  Музея на дервишите , Руините на „Двореца на Алладин“ и джамията на Алладин.

Следобед отпътуване за Бурса - четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Градът е популярен и като „родното място“ на традиционните турски специалитети – ореховката и искендер кебап. По пътя посещение на гроба на Настрадин Ходжа в градчето Акшехир.

Късно вечерта пристигане в Бурса, настаняване в Хотел 3*. Нощувка.

Ден 5: Бурса – Истанбул – България

07.30 ч. Закуска.

08.30 ч. Освобождаване на хотела и панорамна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език (не включва входни такси за обектите):  Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан; Зелената джамия; Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. Около обяд Отпътуване за България през Истанбул.

ПОСЕЩЕНИЕ НА ИЗВЕСТНИЯ НЕБОСТЪРГАЧ „SAPPHIRE” (включено в цената) - най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ѝ се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти;  офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул – изживяване, което наистина си заслужава. (не включва входна такса за панорамната площадка и 4D киното)

Отпътуване за България. Пристигане в България след 22.00 часа

Хотели по програмата


Хотел в Анкара

ТУРЦИЯ, АНКАРА

Хотела се намира в Анкара. Разполага с ресторант, фоае. Стаите разполагат със собствен санитарен възел,климатик и телевизор.

Хотел в Кападокия

ТУРЦИЯ, НЕВШЕХИР

Хотела се намира в Анкара. Разполага с ресторант, фоае. Стаите разполагат със собствен санитарен възел.

Хотел в Бурса

ТУРЦИЯ, БУРСА

Хотела се намира в Бурса. Разполага с ресторант, фоае. Стаите разполагат със собствен санитарен възел,климатик и телевизор.

Вътрешни турове по програмата


Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзията
Включен в цената

Нощна панорамна обиколка на Кападокия.
ТУРЦИЯ, КАПАДОКИЯ (Кападокия)

Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение.Нощната панорамна обиколка ,която предлагаме на вашето внимание е една уникалната  възможност да се насладите на осветения приказен вечерен пейзаж.

 

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзията
Цена за възрастен: 50 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 45 BGN

Посещение на подземна кападокийска туфа за наблюдение ритуала на дервишите
ТУРЦИЯ, КАПАДОКИЯ (Кападокия)

Посещение на подземна кападокийска туфа за наблюдение на традиционния ритуал на дервишите

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзиятав 8:30 ч.
Включен в цената

Обзорна автобусна обиколка на Анкара
ТУРЦИЯ, АНКАРА (Анкара)

Обзорната автобусна екскурзия на Анкара се провежда с лицензиран местен екскурзовод на български език  и включва  посещение на музея на Анатолийските цивилизации (не включва входни такси) – един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, Мавзолея на Ататюрк (не включва входни такси), Анкарската крепост –  смятана за един от най-запазените и най-добри примери на Византийско укрепление в наши дни.

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзията
Цена за възрастен: 50 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 40 BGN

Посещение на турска вечер с фолклорни танци (включени напитки и ядки)
ТУРЦИЯ, КАПАДОКИЯ (Кападокия)

Посещение на турска вечер с фолклорни танци (включени напитки и ядки). Ще имате възможността да посетите ресторант разположен в автентична Кападокийска туфа (пещера), където вечерта протича с фолклорна програма с напитки и разядки. В цената на мероприятието няма включвена вечеря!

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 5:00 ч.
Цена за възрастен: 391 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 391 BGN

Полет с балон над Кападокия
ТУРЦИЯ, НЕВШЕХИР (Кападокия)

Това безспорно е най-популярната атракция в Кападокия – и има защо. Пейзажът просто не може да бъде описан с думи, а да го гледаш отвисоко е изживяване, което оставя отпечатък за цял живот. Ежедневно рано сутрин между 50 и 100 балона се понасят в небето над Кападокия, всеки от тях разкриващ прелестната панорама пред погледа на от 8 до 20 туристи (това е минималният и максималният брой туристи в кошовете на различните балони) Ще имате възможност да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми .

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 4 -ти ден от екскурзията
Включен в цената

Посещение на гроба на Настрадин Ходжа
ТУРЦИЯ, НЕВШЕХИР (Акшехир)

Според исторически сведения, смята се, че Настрадин Ходжа  е бил реален и седем места по света си оспорват да е завършил земния си път точно на конкретното място. Обаче единствено в Акшехир има официален негов гроб /тюрбе/, който се намира на най-централно място в градското гробище, което е пък буквално в центъра на града.

Цената включва
Цената не включва

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.