ВАЖНО! COVID- 19 АБВ ТРАВЕЛС ЕООД

Уважаеми колеги, скъпи клиенти!
Във връзка с въведеното от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме искали да Ви уведомим, че целият екип на „АБВ ТРАВЕЛС ЕООД въвежда дистанционна работа за своите служители, като преустановява приема на граждани в офисите си, считано от 16.03.2020 до 31.03.2020г. или  до отмяна на извънредното положение.

Затова Ви молим, да комуникираме по телефон и имейл, за да се предпазим взаимно и да реагираме адекватно на предизвикателствата, пред които всички заедно сме изправени. На всички въпроси ще бъдат дадени отговори по телефон и електронна поща: info@abvtravels.bg
Tелефон: +359 882 900 201 / +359 882 900 202

Бихме искали да внесем яснота и да Ви информираме за следното:
1. Ликвидността на заплатените суми като депозити по предстоящи наши програми e гарантирана.
2. В създалата се ситуация и на база на случили се в миналото фалити, уведомяваме  нашите клиенти и партньори, че покритието на застрахователната полица на „АБВ ТРАВЕЛС “ ЕООД е на стойност 75 000 лв. Сумата е в повече от събраните суми по депозити за предстоящи пътувания.
3. Предстоящи резервации за пътувания до държави, в които има обявено извънредно положение или със затворени граници, ще бъдат АНУЛИРАНИ за изпълнение. Съответната форсмажорна ситуация, обезсилва търговските договори и би ни позволила да получим обратно от доставчици и партньори вече депозираните суми по наближаващи дати.
Свидетели сме, че към днешна дата ситуацията в страните е форсмажор и че Европа и светът се учи как да постъпи най-правилно в такава ситуация. Ето защо искаме да направим следното пояснение: „АБВ ТРАВЕЛС“ ЕООД не прекратява договорите за организирано туристическо пътуване, а „замразява“ изпълнението на задължението по тях до изясняване на ситуацията.

С платените депозити към нас за планирани, но отменени пътувания, заради обявеното извънредно положение, ще процедираме по един от следните начини, избран от Потребителя:
1. Да приеме последващо предложение на ТУРОПЕРАТОРА за туристически пакет за алтернативна дата, за пътуване в срок до 31.12.2021 г.
2. Да ползва ваучер на стойност вече платената сума за анулирания туристически пакет в рамките на една година от споразумението.
3.Всяка смяна на имена, дестинации и хотелско настаняване в бъдещи периоди ще се извършва без допълнителни глоби, такси и начисления към клиента.
4.Предвид сложната обстановка искаме да подчертаем, че „АБВ ТРАВЕЛС“ ЕООД, не се отказва от изпълнението на договорните отношение, а само пренася във времето тяхното изпълнение. Поради тази причина „АБВ ТРАВЕЛС“ ЕООД не дължи връщането на платените депозити, а клиентът не дължи неустойки за сроковете на доплащанията.
5.За договори, сключени посредством сайтове за колективно пазаруване, важат горепосочените предложения!

След като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведоми писмено за своя избор, ще бъде сключен АНЕКС към договора за туристическо пътуване, който ще удостовери избора.

В случай, че  постъпи анулация на резервация за пътуване към държави, които не са в извънредно положение, не са със затворени граници, не са с отменени за изпълнение полети или са за бъдещ период, извън фиксирания за „извънредно положение“, АНУЛАЦИЯТА ще бъде разглеждана по смисъла и съгласно сключения договор за туристическо пътуване и неговите срокове за анулация и неустойки.

Искаме да Ви уверим, че действията ни са продиктувани от грижа за опазване на здравето на нашите клиенти и намирането на най-добри решения с цел запазване на нашите добри взаимоотношения с клиентите и партнъорите. Напомняме още веднъж, че Вашите искания се входират в регистър на фирмата. Ето защо ви съветваме кореспонденцията с нас да преминава през електронната ни поща: info@abvtravels.bg Вярваме, че заедно ще се справим със създалата се ситуация, която в световен мащаб е изключително динамична и непредсказуема, но ние поддържаме връзка с нашите чуждестранни партньори! Оптимисти сме и вярваме, че всичко ще приключи бързо и безболезнено за всички!

Апелираме да изчакаме да премине карантинния период, за да разберем какви мерки ще се предприемат!

Нека се уповаваме едни на други и призоваваме, всички Вас, колеги и клиенти за взаимно уважение и спокойствие, за да се справим с това житейско предизвикателство.

Желаем от все сърце на всички много здраве, защото в момента то е най – ценното! Не спирайте да се усмихвате, мислете позитивно и разумно!

Благодарим Ви предварително за проявеното разбиране!
Екипът на АБВ ТРАВЕЛС ЕООД

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.