• Автобус
 • 3дни / 2нощ.
 • Нощувка и закуска
 • 05.09.2020 - 30.10.2020

Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света

ГЪРЦИЯ - МЕТЕОРА, ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА, СОЛУН, ПАРАЛИЯ-КАТЕРИНИ

Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света Екскурзия до Гърция - Солун и Метеора - Осмото чудо на света
избери дата 00:00ч Дупница
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
05.09.2020
дата на тръгване

07.09.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
налични места
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 290
19.09.2020
дата на тръгване

21.09.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
налични места
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 290
09.10.2020
дата на тръгване

11.10.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
налични места
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 290
16.10.2020
дата на тръгване

18.10.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
налични места
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 290
30.10.2020
дата на тръгване

01.11.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
налични места
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 290
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Плащания
до 5 дни след Резервация  30%
до 14 дни преди Тръгване  100%
Условия за прекратяване

Други условия по програмата

Условия:

 • Сроковете за промени и анулации по направените резервации са описани в общите ни условия!
 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • За програми, в които не са упоменати хотелите, в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. 
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 - 50% от пакетната цена.
 • Туристите пътуват с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • Туроператорът има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" с полица номер 00088321/13062010010212/14.04.2020г. със ЗК "Лев Инс" АД- гр. София, бул. Симеоновско шосе 67А, тел. 02/4049492. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
 • Пътуването като цяло НЕ е подходящо за хора с двигателни затруднения!!!

ПРОГРАМА

МЕТЕОРА - Осмото чудо на света

Автобусна програма с отпътуване от София, Дупница, Благоевград, Сандански

3 дни / 2 нощукви

Дати на отпътуване : 05.09.2020 г. / 19.09.2020 г. / 09.10.2020 г./ 16.10.2018 г. / 30.10.2020 г.

 

П Р О Г Р А М А:

ДЕН 1: 06:30 ч. Отпътуване от София Автогара „Сердика“  (бивш Трафик Маркет) по маршрут София – Благоевград – Сандански – ГКПП Кулата – Солун – Олимпийска ривиера

Преди обяд пристигане в Солун и Панорамна обиколка на града с автобус и местен екскурзовод (включена в цената): крайбрежния булевард „Никити”, Бялата кула – един от символите на града; сградата на държавния театър на Северана Гърция; църквата „Св. св. Кирил и Методий” от 1985 г.; площад „Наварино” с останките от Двореца на римския император Галер; Арката на Галер - построена през 305 г. в чест на победа на императора над персите; крепостта „Ептапиргио”, от която се резкрива красива панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" – построена в чест на светеца-патрон на града, където се пазят мощите му. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2:  Закуска. 08.00 ч. Отпътуване за Метеора – уникален природен феномен, от скални образования с причудливи форми, извисяващи се на височина над  600 м. над равнината на Тесалия. Преди стотици години монаси-аскети, обитаващи отделни пещери в района, в търсене на духовно извисяване, смирение и уединение се обединили и изградили 24 манастира на върха на високите скали под самите небеса.  В превод от гръцки Метеора означава „увиснали във въздуха” и сякаш най-точно описва  метоположението на манастирите и допринася още повече за мистичното им очарование. Всеки един от манастирите, макар до днес да са запазени само шест от тях, е чудесен пример за византойската архитектура и изкуство, както и свидетелство за вековните християнски традиции. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. (входните такси се заплащат допълнително). Посещение на работилница за икони "Зиндрос" в градчето Кастраки, където и до днес се съхранява иконографската традиция, завещана от монасите на Метеора. Фото пауза в Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора.

Отпътуване за Олимпийската ривиера, с преминаване през долината на Темпи и посещение на Параклиса „Св. Параскева“ с лечебното аязмо и Изворът на Афродита.

Вечеря в традиционна таверна с бузуки (в активен сезон) – по желание с предварителна заявка и заплащане

Вечеря в ресторанта на хотела – по желание с предварителна заявка и заплащане. Нощувка.

ДЕН 3:  Закуска. 08:00 ч. Отпътуване за Едеса - един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Възможност за фото-пауза сред красивите водопади в региона. Свободно време в центъра на града за разходка, покупки на сувенири и обяд. Около 13.30 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на Автогара „Сердика“  (бивш Трафик Маркет) .

Хотели по програмата


Хотел 2* или 3* на Олимпийска Ривиера

ГЪРЦИЯ, Метеора

Вътрешни турове по програмата


Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзията
Цена за възрастен: 40 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 35 BGN

Целодневна екскурзия до Метеора
ГЪРЦИЯ, МЕТЕОРА (Метеора)

Целодневна екскурзия до Метеора с посещение на два манастира. 

Уникален природен феномен, от скални образования с причудливи форми, извисяващи се на височина над  600 м. над равнината на Тесалия. Преди стотици години монаси-аскети, обитаващи отделни пещери в района, в търсене на духовно извисяване, смирение и уединение се обединили и изградили 24 манастира на върха на високите скали под самите небеса.  В превод от гръцки Метеора означава „увиснали във въздуха” и сякаш най-точно описва  местоположението на манастирите и допринася още повече за мистичното им очарование. Всеки един от манастирите, макар до днес да са запазени само шест от тях, е чудесен пример за византийската архитектура и изкуство, както и свидетелство за вековните християнски традиции. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. (входните такси се заплащат допълнително). Посещение на работилница за икони "Зиндрос" в градчето Кастраки, където и до днес се съхранява иконографската традиция, завещана от монасите на Метеора. Фото пауза в Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора.

Цената включва
Цената не включва
Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзията
Цена за възрастен: 50 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 40 BGN

Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо
ГЪРЦИЯ, ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА (Олимпийска ривиера)

Вечеря в традиционна гръцка таверна с бузуки музика (в активен сезон)

Цената включва
Цената не включва

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба.Научете повече.